CIB Soft Business Terminal: valami nagy bűnt követhettem el előző életemben, amiért ezzel ver a sors

CIB folyószámlánk van, evidens volt hogy a bankkártyaelfogadást is a CIB rendszerével csináljuk meg.Hát ez hiba volt. És most nem arra gondolok elsősorban, hogy a CIB webes bankkárya-felülete UX szempontból komoly hivívásokkal küzd, bár ez sem kis probléma.

A bankkártyás fizetésekről kapunk egy elszámolást. Illetve, ezek nyilvánvalóan megjelennek a folyószámlánkon is. Azt gondolná az ember, hogy a kettő között van egy tranzakció azonosító, amivel össze lehet őket kötni.Hát nem, nincs ilyen.Egyáltalán, semmilyen egyértelmű módon nem lehet összekötni a két információt. Hiába a CIB van mind a két oldalon – nem állnak szóba egymással.A bankkártyás befiztésről annyi infóm van, hogy melyik napon került kifizetésre. Jobb esetben azon a napon megjelenik a folyószámlámon, és az összeg alapján (!!!!!!!!!!) be tudom azonosítani.Vagy a következő napon. Vagy ha volt egy hétvége, akkor 3 nap múlva. Vagy valamikor.Néha az azonos napon kifizetett összegek összevonódnak. Néha az egymást követő napokon kifizetett összegek is összevonódnak. De néha meg nem. Általában egyezik a folyószámlán a sorrend a bankkártyás elszámoláson lévővel, persze ez sincs mindig így.

Mégegyszer hangsúlyozom, csak ÖSSZEG alapján tudom a két kimutatást összekötni. Összekötni pedig muszály, hiszen a számlázást máshogy nem lehet lekönyvelni.Hó végén egy kb 1-2 órás keresztrejtvény-fejtés jellegű agymunka a két elszámolást összedolgozni.
Nesze neked XXI. század.

A bankkártyás kimutatást vagy postán, papíron kapom (!!), vagy egy ősöreg Delphi-alapúra emlékeztető desktop alkalmazás (CIB Soft Business Termial) segítségével tudom generálni, ahol több user használata esetén az egyetlen megoldás az, ha file share-ról ugyanazt az exe-t futtatom, és a rendszeresen feldobott Access Violation exception-ok a normál működés részét képezik (mindkettő állítás a hivatalos CIB supporttól számazik)
Na de ez az alkalmazás, ez az ipari remekmű az alábbi exportot produkálta nekem.

Kommentet nem is fűznék hozzá, csak idemásolom a levelet amit a supportnak írtam.

Kedves Cib,

Az SBT a mellékelt táblázatot produkálta most nekem.

Ez mi????

Mi az hogy kifizetés dátuma: EC ??

Mi az hogy engedélyszám: 2015.0 ????

MI ez az egész katyvasz????

Ez egy pénzügyi dokumentum, amit nekünk baromi precízen kéne feldolgoznunk, de ez egy vicc. 

Felháborító, hogy ezt a hulladék SBT-t kell használnunk!!

 Üdvözlettel,Lukács Péter