Windows Azure, a bájos startup

A Microsoft Windows Azure felhőszolgáltatását az indulás óta körbelengi a startupok diszkrét bája, vagyis amikor látunk egy jó ötletet, használható megvalósítással, kisebb-nagyobb bugokkal.
A baj csak az, hogy egyrészt ez a bizonyos indulás már vagy’ 6 éve, 2009-ben volt, másrészt pedig ha manapság valami nehezen nevezhető startupnak, az a Microsoft.
Innen nézve pedig, eléggé bosszantó, hogy az Azure folyamatosan úgy bugzik, mintha valami garázsban készülne, pizzák, ropik és kávék gyűrűjében.

Amiért most bosszankodok, az az, hogy nem tudom letölteni a számlámat. Hó eleje van, össze kéne rakni a paksamétát a könyvelőnek, de nem tudjuk, mert a kedves Azure a számlaletöltő felületen csak egy nagy kövér exception-t jelenít meg, egy szimpatikus guid-al, amelyből azt gondolná az ember, hogy minden remekül logolva van, és egy mérnökcsapat lázasan nyomozza a problémát. Persze egy korábbi poszt alapján tudjuk, hogy ez mennyire nincs így.

Ráadásul, mindez 2 hónapja zajlik. 2 hónapja nem tudták kijavítani azt a bugot, hogy nem tudom letölteni a számlámat. írtam persze a supportnak, vissza is írtak, hogy hogy próbáljam meg másik böngészővel, inkognitó módban, cookie-k törlésével, és így valóban működött is. És két hónapja CSAK így működik. Garázs, pizza, kávé…

Most hogy próbáltam ehhez screenshotot csinálni, újabb bugot kaptam az arcomba, már belépni sem enged.

Azt gondolná az ember, hogy egy olyan cég, mint a Microsoft, egy ekkora volumenű projektet 6 év alatt csak túl tud lendíteni az IT-s koleszosokat elszórakoztató játék szintjén.
Hát, nem tud.
Hogy ajánljam hát én, mint fejlesztési vezető, használandó platformnak az Azure-t? Hiszen láthatóan még az MS sem veszi emberszámba!
Legutóbb egy rendszertervben felmerült a termék Azure-on futtatásának a lehetősége, ezt írtam vele kapcsolatban: “A technológia újszerűségéből és gyors fejlődéséből adódóan jelentkezhetnek előre nem látható problémák mind a fejlesztés mind az üzemeltetés során”

Hát, jelentkeznek is, és nem csak a technológia újszerűségéből adódóan, hanem a leszarom-faktor nagyfokú jelenlétéből adódóan.